Sezon

na kurki w restauracjach Sphinx

Ważna do 2018-09-24, 23:59

Opis

W restauracjach Sphinx pojawiły się nowe propozycje na lato pod hasłem „Kurki, rzepa i daktyle” przygotowane we współpracy z Samar Khanafer.
Najnowsza oferta to 6 dań łączących klasyczną sezonową kuchnię i znane smaki w nieoczywiste zestawienia. 
Idealny na upały, orzeźwiający chłodnik podawany jest z ogórkiem, rzodkiewką i marynowaną rzepą. 
Na klientów czekają też grillowane żeberka w nowej orientalnej odsłonie – w daktylowym sosie BBQ na bazie whiskey. 
Propozycje ze świeżymi, aromatycznymi kurkami to bruschetta z kurkami i kozim serem, grillowana pierś z kurczaka w towarzystwie kurek w sosie śmietanowym i stek z angusa z kurkami. 
Dla wielbicieli makaronów Sphinx serwuje spaghetti z krewetkami na białym winie, parmezanem i natką pietruszki. 

Gdzie

Wszystkie okazje